Wie ben ik

Mijn naam is Marco van Tilburg.

Mijn kind en jeugd tijd is niet van zelf gegaan, ik had niet die beschermende omgeving die je zou mogen verwachten als kind en daarnaast had ik als kind veel last van ADHD en ADD en zat ik tegen hoogbegaafdheid aan waardoor ik ook weinig tot geen vriendjes had omdat ik daar geen aansluiting mee kon vinden, dus ik leidde een geïsoleerd leven.

Maar dat is op een een gegeven moment toch allemaal wel weer goed gekomen omdat ik in de pubertijd door therapie heb geleerd om te kunnen omgaan met de ADHD eerst met en later zonder medicatie maar dat geldt helaas niet voor de omgeving waarin ik opgroeide, ik was heel vaak eenzaam en kreeg niet de aandacht die je als kind minimaal zou moeten mogen krijgen.

Uiteindelijk heb ik gezegd dat ik me maximaal wil gaan inzetten om deze problemen bij kinderen te kunnen en mogen gaan aanpakken.

Ik ben veel gaan lezen en later gaan studeren.

Eerst heb ik de 4 jarige HBO opleiding ervaringsdeskundige in verband met mijn eigen ervaringen op het gebied ADHD-ADD en hoogbegaafdheid met goed gevolg afgerond, vervolgens de 4 jarige HBO socialwork aangevuld met ADHD en Autisme coach en doormiddel van avondscholen, cursussen me verder verdiept in de kind/jeugd psychiatrie, depressie/suiside en de mentale gezondheid bij kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen.

Ik ben na mijn studie tijd begonnen met werken als ervaringsdeskundige binnen MEE West-Brabant en lokale jeugdzorg instellingen en heb talloze jeugdigen vanuit Centrum Jeugd en Gezin mogen begeleiden tot het moment dat ik voor mij de keuze had gemaakt om echt voor mezelf aan de slag te gaan.

De eerste 2 jaar verliep het moeizaam omdat ik nog niet echt een heel groot netwerk had en ik het echt moest hebben van mond op mond reclame maar dat dat is uiteindelijk helemaal goed gekomen.

Naast mijn huidige werkzaamheden als ambulant begeleider werk ik ook als professional bij:

Bij TEJO-Breda een initiatief waarbij jongeren zonder indicatie binnen kunnen lopen om het gesprek aan te gaan met het geen wat er    op dat moment speelt in hun leven, wat gericht is op de mentale gezondheid wat best heel breed is natuurlijk. Ik zie dat dan ook om      op een preventieve manier mijn steentje te kunnen bijdragen, misschien hoeven de jongeren na een aantal gesprekken niet de molen    in van de lange wachtlijsten. (Binnen TEJO zijn de professionals vrijwillig aan de slag)

En daarnaast ben ik adviseur/gesprekspartner en denk ik mee bij het maken van nieuw beleid op de acute en langdurige jeugdzorg        en het beschermd wonen via het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De opleiding Orthopedagogiek om ook de begeleiding en ondersteuning te kunnen bieden in gezin situaties heb ik met goed gevolg kunnen afronden in april 2025.